ШАНС ЗА РАЗВИТИЕ

 

            АЛС БЪЛГАРИЯ ЕООД   Е ГЛОБАЛНО ПРЕДПОЧИТАН ДОСТАВЧИК НА ВЪТРЕШНО ОБОРУДВАНЕ ЗА АВТОМОБИЛНАТА ИНДУСТРИЯ

 

            ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗШИРЯВАНЕ НА БИЗНЕСА, КОМПАНИЯТА ПРЕДЛАГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАБОТА В ГР. БЛАГОЕВГРАД, КАТО ОПЕРАТОР НА ШЕВНА МАШИНА.

            ТОВА ЩЕ ВИ ОСИГУРИ:

-        ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗВИТИЕ В МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ;

-        СПЕЦИФИЧНО ОБУЧЕНИЕ, В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЗАЕМАНАТА ДЛЪЖНОСТ;

-        ДОПЪЛНИТЕЛНА БОНУСНА СХЕМА;

-        ОТЛИЧНИ РАБОТНИ УСЛОВИЯ;

-        ОСИГУРЕН ТРАНСПОРТ ДО И ОТ РАБОТА.

            КАНИМ ВСИЧКИ, КОИТО ПРОЯВЯВАТ ИНТЕРЕС НА СРЕЩА, НА 30.05.2017 г. (ВТОРНИК) ОТ 14:00 ЧАСА В ЗАСЕДАТЕЛНАТА ЗАЛА НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ, ГР. РИЛА.

 

            ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА: 0877494260 И 0878985252


С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

На 1-ви юни – Международния ден на детето, Драматичен театър „Никола Вапцаров“, гр. Благоевград ще изнесе постановката  „Червената шапчица и Вълкът“, която е подарък за всички малки и големи деца от Кмета на Община Рила – г-н Георги Кабзималски.

Актьорите Пепа Манева, Лили Сучева, Божана Косева, Илия Павлевчев и Николай Кимчев ще разкажат една интересна история, затова как добротата на децата може да промени дори най –лошия вълк! Това е и предварителната заявка на Жанет Керанова, че „Червената шапчица и Вълкът” или по-скоро вълкът ще ни изненада, и то не с какво да е, а с добрината си.

Начало на представлението: 16:00 часа

Вход свободен! 


 

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

           На 2 юни 2017 г.(петък) от 11:30 часа на Братската могила в гр. Рила ще бъде тържествено отбелязан Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

 


 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

           Във връзка с провеждането на традиционния селищен събор на гр. Рила - „Свети дух“, Община Рила организира на 03.06.2016 г. (събота) празнична програма, която ще започне в 19:00 часа, пред централния вход на Културния дом, с официално откриване от  г-н Георги Кабзималски – кмет на Община Рила.

В програмата ще вземат участие деца от ОДГ „Д-р Тодора Миладинова“, гр. Рила, ученици от ОУ „Аверкий Попстоянов“, гр. Рила и самодейците при читалище „Христо Ботев 1898“, гр. Рила.

           Гост-изпълнител, тази година ще бъде певицата МИЛКО КАЛАЙДЖИЕВ. Концертът ще завърши с празнична заря!

 

           На 04.06.2016 г. (неделя) от 10:30 часа, пред централния вход на Културния дом ще започне „Рила пее и танцува“ - празник на художествената самодейност, организиран от читалище „Христо Ботев 1898“, гр. Рила и Община Рила, на който ще се извие най-дългото хоро.

 


 

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

От 2 май 2017 г. (вторник), ще можете да наемате общинските велосипеди за планинско колоездене, които са подходящи за туризъм и каране по горски пътища и пътеки. Велосипедите могат да бъдат наемани от индивидуални и групови клиенти, напълно безплатно от Туристически информационен център, гр. Рила, на място или след предварително направена резервация, чрез електронната система за онлайн резервации от страницата на Община Рила (www.grad-rila.bg).

На разположение са десет броя велосипеди за планинско колоездене, тип планински байк за възрастни, пет броя велосипеди за планинско колоездене, включително специализирано оборудване (екипировка), тип планински байк за деца.

Повреди по велосипеда или части от него, причинени от наемателя, се заплащат от същия по спецификация.

 


 

 

ПОКАНА

 

за Национален бизнес форум 2017 „Силни региони за силна икономика“

 

            На 30.06.2017 г.(петък) от 13:00 часа в конферентната зала на Парк-хотел „Кюстендил“, гр. Кюстендил ще се състои Национален бизнес форум 2017 „Силни региони за силна икономика“.

            Ще присъстват експерти и представители на държавните институции, които ще запознаят местния бизнес с полезна информация, свързана с различните форми на финансиране, най-актуалното в областта на европроектите, новостите в изискаванията на НАП, счетоводството и ТРЗ, човешки ресурси, иновациите и др.

            Целта на провеждането е да се засили взаимодействието между държавните и общинските служители от една страна и представителите на бизнеса от друга, както и да се засегнат основни теми от развитието на икономиката.

 

            Партньори на форума са водещи бизнес организации: БТПП, АИКБ, БСК, ИПИ, ОБК, НСМСБ, ИАНМСП и др.


 

СЪОБЩЕНИЕ

 

Ромски образователен фонд обявява Стипендиантски програми (РМУСП) за академичната 2017-2018 година, с открит конкурс за студенти от ромски произход, на база на академични постижения.

Всички потенциални бенефициенти – настоящи дванадесетокласници, или завършили средно образование роми, както и настоящи студенти, следва да се запознаят по-подробно с  информацията на интернет страницата на РОФ: http://www.romaeducationfund.hu/kak-da-kandidatstvate-za-stipendiya-0

 

Програма РМУСП се изпълнява в Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешка република, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словакия и Турция.


ОБЯВА    

Инициативен комитет за изграждането на войнишки паметник в гр. Рила, съвместно с Община Рила, набират средства за построяване на паметник на загиналите офицери и войници от населените места на общината по време на: 

  • Руско-турската освободителна война;
  • Сръбско-българската война;
  • Балканската война;
  • Междусъюзническата война;
  • Македоно-одринското опълчение;
  • Първата световна война;
  • Втората световна война.

отразени в Държавният военноисторически архив. 

Средствата за изграждането на паметника се набират по банкова сметка: 

СиБанк АД гр. Благоевград, офис Рила; 

гр. Рила, пл. "Възраждане" № 1 

IBAN: BG20BUIB9884045258600; 

BIC : BUIBBGSF; 

Васил Атанасов – касиер на инициативния комитет.

„Без родовата и обществената памет, националното съзнание е непълно и боледува.“

 

БЛАГОДАРИМ ЗА ВАШАТА ПОДКРЕПА!

 

УЧАСТНИЦИ В СЪСТАВА НА БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ И В РУСКО-ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА (1877 – 1878г.) ОТ РИЛА /изтегли/


 

 

ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПЛАТИ ДАНЪЦИТЕ СИ КЪМ ОБЩИНА РИЛА ОТ СТРАНАТА И ЦЕЛИЯ СВЯТ БЪРЗО, ЕВТИНО И ЛЕСНО. ПЛАЩАНЕТО Е САМО С ЕГН ИЛИ БУЛСТАТ
Община Рила пусна нова и модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат онлайн всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите.
Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я има винаги. ИПЕЙ и ИЗИПЕЙ работят и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.
Таксата за плащане през каса на ИЗИПЕЙ е минимум 1 лев и максимум 5 лева върху цялата сума за годишен данък - общо сграда, смет, автомобил и лихви, ако има такива. Таксата през ИПЕЙ е 0.40 лева за една транзакция.
По новия начин местните данъци се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи. Информацията за дължимите суми излиза веднага и може да бъде платена веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в онлайн режим на плащане. ИЗИПЕЙ към момента има 2 341 офиса в цяла България. Те са с гъвкаво работно време и удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни.
Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и им пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Онлайн плащането към момента е възможно най-евтиният и лек начин за плащане на данъци към българските общини.
Услугата е абсолютно безвъзмездна за Общината.
Тя се случи по решение на кмета г-н Георги Кабзималски. Така Рила се нареди сред общините с модерно и европейско обслужване за жителите си с по-висока събираемост от данъци и електронно предлагани услуги - евтини, бързи и лесни. Идеята на кметския екип е да продължава тази тенденция и да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях.

e-paybaner

easypay


 

 

Горе